Parul ,,bronde”: calea de mijloc intre brunet si blond

22 mai

ciaraParul ,,bronde” e calea de mijloc dintre brunet si blond. Bronde reprezinta combinatia dintre brunet/saten (brown) si blond (blonde). E cea mai buna culoare de tranzitie cand vrei o schimbare, dar nu una radicala, mai ales cand treci de la par inchis la blond.  Gisele-Bundchen-Blue-Beach-1152x864-19612

Acest trend a pornit in anul 2007 datorita supermodelului Gisele Bundchen, care a incercat pentru prima data acest stil.

Aceasta combinatie iti ofera un look natural, ca si cum ai fi petrecut un weekend la plaja, de aceea se mai numeste si sun-kissed hair si se potriveste multor tipuri de femei. E cea mai buna metoda de a-i oferi parului tau luminozitate si un efect cromatic gradat. Efectul poate fi mai subtil sau mai puternic in functie de preferinte.

Cum se obtine?

Prin tehnica numita Balayage: a aparut prima data in 1970 in Paris, dar a devenit foarte populara in anii 1990. Parul este vopsit cu doua tipuri de creme pentru decolorare printr-o miscare de maturare de la baza spre varf. Spre radacina culoarea este aplicata superficial, iar spre varf intensitatea este mai mare.

Balayage=libertate: stilistul vopseste portiuni de par la alegere, creaza suvite avand un aspect natural, ca si cum parul ar fi fost decolorat de soare. Difera de suvitele obtinute cu folie sau folosind caciula speciala pentru suvite, care arata foarte uniform, deci nenatural. De asemenea iti ofera si unicitate, rezultatul nu are cum sa fie la fel la persoane diferite pentru ca nu presupune o aplicare precisa.

Este o metoda economica si usor de intretinut, radacinile nu o sa se observe timp de cateva luni. Cand parul creste nu apare o linie clara de demarcatie, pentru ca va fi ascuns intre suvitele mai inchise din apropierea radacinii. Spre deosebire de un par vopsit integral blond, la care radacinile incep sa se observe destul de repede si au un aspect cu atat mai urat cu cat nuanta naturala a parului este mai inchisa.

In colajele de mai jos se poate observa diferenta dintre blond, brunet si bronde.

julia-roberts-300x400

 

bronde

Balayage se pune in practica cel mai usor pe parul natural; parul vopsit trebuie prima data decolorat cu folii si apoi se aplica aceasta tehnica, rezultatul fiind in final la fel de placut.

Balayage nu e acelasi lucru cu ombre, cu toate ca arata ca un ombre, dar mai subtil. Balayage e o tehnica, iar ombre un trend. Diferentele dintre balayage si ombre o sa le puteti observa in pozele din urmatorul articol: Balayage vs Ombre. Stay tuned! 😛

 

 

 

Reclame

Un răspuns to “Parul ,,bronde”: calea de mijloc intre brunet si blond”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Balayage | Diana Ercean - 24 mai 2014

    […] am am spus si in articolul despre parul ,,bronde”, balayage este o tehnica, iar ombre este un trend. Balayage se refera la modul prin care culoarea […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Mummy Made.It - Gluten Free, Paleo Desserts

Gluten Free Recipes|Paleo Recipes|Sugar Free Recipes|Healthy Desserts

Maskcara

Get out there, gorgeous.

%d blogeri au apreciat asta: