Ce inseamna Pilates?

16 mai

p2Pilates a fost conceput de Joseph Pilates la inceputul secolului al XX-lea, ca un mod de recuperare pentru veteranii primului razboi mondial. Intial l-a numit Contrology, descriind unul din beneficiile acestui sport: control asupra propriului corp.

Pilates nu este nici yoga, nici aerobic, nici fitness; combina elemente din aceste trei forme de sport intr-una complexa, cu scopul de a-ti remodela corpul printr-o  fuziune intre minte, corp si spirit.

Pilates ajuta la obtinerea unui corp armonios, echilibrat, alungit, nu unul masiv; de asemenea imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la detoxifierea organismului, are efecte pozitive si asupra gandirii, iti ofera o stare BUNA.

A devenit foarte popular datorita vedetelor de la Hollywood, fiind acum un adevarat trend.

Acest tip de sport consta in exercitii care iti pun in functiune toti muschii; se pot folosi si aparate speciale, dar greutatea propriului tau corp e cel mai bun aparat.Wylie_LisaPellow_WOW_130

Nu e doar fitness. Iti lucreaza muschii, dar iti dezvolta si flexibilitatea, echilibrul, controlul asupra respiratiei, si chiar atentia distributiva, deoarece trebuie sa fii atent atat la corectitudinea exercitiilor, cat si la respiratie.

What-is-ContrologyPilates consta in multiple exercitii destinate fiecarui muschi din corp, atat celor profunzi, cat si celor periferici. Punctul comun cu aerobicul este cresterea ritmului inimii, deci ajuta si la arderea grasimilor.

Are multe elemente si din yoga, atat diferite posturi, miscari, cat si principii.

Pilates este destinat tuturor tipurilor de oameni, indiferent de sex, varsta. Unii aleg sa faca pilates pentru a slabi, altii pentru a se ingrasa, altii pentru tonifiere, sau pentru mentinere; dar beneficiul principal este de fapt o viata mai sanatoasa si mai fericita.

,,Pilates dezvolta corpul uniform, corecteaza posturile incorecte, reda vitalitatea fizica, intareste mintea si inalta spiritul…trezeste si stimuleaza neuronii, mai mult decat atat stimuleaza functionarea mintii.”, spune Joseph Pilatesarticle-2270644-173FA923000005DC-339_634x343

Pilates nu e usor, dar MERITA! E mai greu inceputul, ca in toate de altfel, dar odata ce face parte din rutina ta zilnica, devine o parte din tine.

 

 

 

Reclame

Un răspuns to “Ce inseamna Pilates?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cine face Pilates? Pozele ,,Before and After” arata diferenta | Diana Ercean - 26 mai 2014

    […] am spus si in articolul ,,Ce inseamna Pilates”, vedetele de la Hollywood au facut din acest sport un trend si au ajutat la cresterea popularitatii […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Mummy Made.It - Gluten Free, Paleo Desserts

Gluten Free Recipes|Paleo Recipes|Sugar Free Recipes|Healthy Desserts

Maskcara

Get out there, gorgeous.

%d blogeri au apreciat asta: