De ce sunt importante batistele de buzunar?

14 Iul

Batista de buzunar e un accesoriu de moda, care echivaleaza ca importanta cu pantofii unei femei.

pocket-square_fineanddandyReprezinta o bucata de material cu tiv, de diferite dimensiuni, care a evoluat de la rolul initial, igienic, la cel decorativ, de astazi. Originile se intind inca din Egiptul Antic in anii 4000 i.H cand erau confectionate din in si erau folosite pentru ceremonii.

In Grecia antica, in anii 500 i.H., Grecii din clasele sociale inalte, purtau in buzunar batiste parfumate pentru a se proteja de mirosurile neplacute de pe strazi. Acestea au fost adoptate si de nobilii francezi in secolul al XIX-lea. Rolul original al batistei era unul igienic, pentru a sterge fata, mainile sau nasul.pocketsquare

Unele teorii spun ca batista de buzunar a fost introdusa de regele Richard al II-lea al Angliei in secolul al XIV-lea. Fie ca a fost sau nu inventata de regele Richard, acesta a incurajat folosirea acestui accesoriu de catre toata lumea, si nu doar de nobili. In secolul al XVII-lea acest lucru a devenit posibil in toata Europa de Est.

Rolul ornamental al batistei de buzunar a devenit unul cheie inca din anii 1900, cand niciunui gentleman nu ii lipsea din buzunarul sacoului batista. Atunci a fost momentul cand s-a constatat cat de important este acest accesoriu si barbatii au inceput sa poarte doua batiste: una o tineau in buzunarul de la pantaloni servind igienei, iar cea de-a doua in buzunarul stang de la piept al sacoului, pentru a o pastra curata, deoarece avea rol ornamental.

gqmilansept22

Batista de buzunar este accesoriul care completeaza o tinuta, si nu trebuie sa lipseasca din buzunarul de la sacou al unui gentleman. Ca material, aceasta poate fi din in, bumbac, sau matase, iar dimensiunile variaza intre 25×25 si 45×45, dar dimensiunile moderne sunt 25×45 cm.

tumblr_lgxs1xSaZf1qcpwsc

Batistele pot fi simple, monocrome, sau cu diferite imprimeuri. Acestea trebuie sa completeze si sa complimenteze din punct de vedere cromatic cravata sau papionul. Mai multe detalii despre cum sa porti si sa asortezi batista vei gasi in articolul urmator.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mummy Made.It - Gluten Free, Paleo Desserts

Gluten Free Recipes|Paleo Recipes|Sugar Free Recipes|Healthy Desserts

Maskcara

Get out there, gorgeous.

Florin Roșoga

Antreprenori care Inspiră

%d blogeri au apreciat asta: