Cum e aleasa capitala modei?

24 mai

chanel quote

Eu mereu am vrut sa stiu, asa ca m-am documentat si am zis sa impartasesc si cu voi aceasta curiozitate a mea.

De ce exista termenul de capitala a modei? Eu zic ca faimosul designer vestimentar Coco Chanel raspunde la aceasta intrebare prin citatul ei faimos referitor la moda: moda nu exista doar in rochii, moda e tot ce ne inconjoara, atat natura, cat si orasele; moda are de-a face cu ideile, cu modul de viata, cu ce se intampla. Are mare dreptate pentru ca un designer gaseste idei pentru schite, devenite apoi creatii in tot ce il inconjoara, imaginatia cea mai fructuoasa apare cand nu te astepti si din cele mai nebanuite locuri. Orice poate sa te inspire, si cele mai banale lucruri.

nvc

Capitala modei reprezinta orasul cu cea mai mare influenta asupra trendurilor internationale, este centrul industriei de moda: creatie, productie si vanzare; este orasul cu cele mai numeroase evenimente de moda.

O capitala a modei este desemnata in fiecare an de Global Language Monitor si inseamna ,,cel mai influent” oras din lumea modei. GLM e o companie care studiaza mai multe site-uri si bloguri pentru a descoperi cele mai importante nume si orase din domeniul modei, de exemplu, dar care nu este singurul domeniu cercetat de ei. Pe site-ul companiei ei au un motto: ,,We tell the world what the web is thinking”.LETRESTYCLESTREET-STYLE-LONDON-FASHION-WEEK

In lume sunt patru orase considerate principalele capitale ale modei: Londra, Milano, New York si Paris, numite si ,,the big four”. Milano este un oras concentrat in mod egal pe ready-to-wear si pe couture, spre deosebire de Paris, in care domina moda haute couture.

In anul 2009 Milano a primit acest titlu, in 2010 a fost detronat de New York , ca mai apoi timp de doi ani la rand, 2011 si 2012, tronul sa fie ocupat de Londra, urmata de New York, Barcelona, Paris, Madrid.

london_2423609bLondra a obtinut acest titlu in anul 2012 in mare parte datorita ducesei de Cambridge Kate Middleton, cunoscuta ca un fashion icon, si datorita jocurilor Olimpice.

In luna august a fiecarui an GLM ierarhizeaza capitalele modei. In acest an inca nu se cunoaste orasul desemnat capitala modei, dar Londra tine cu dintii de tron, pentru ca a fost clasata pe locul intai in topul Fashion Buzzword.

Reclame

2 răspunsuri to “Cum e aleasa capitala modei?”

  1. mirc3adb9 25 mai 2013 la 5:05 #

    Acum mi-am rezolvat nedumerirea si eu 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Mummy Made.It - Gluten Free, Paleo Desserts

Gluten Free Recipes|Paleo Recipes|Sugar Free Recipes|Healthy Desserts

Maskcara

Get out there, gorgeous.

Florin Roșoga

Antreprenori care Inspiră

%d blogeri au apreciat asta: